Taikina 11 kpl | |
---|---|
100 g (n. 1 dl) | voita |
150 g (n. 2,1 dl) | fariinisokeria |
50 g (n. 0,6 dl) | sokeria |
10 g (n. 2 tl) | Salliselta vaniljasokeria |
1 | kananmuna |
180 g (n. 3 dl) | vehnäjauhoja |
3 g (n. 3/4 tl) | Salliselta soodaa |
1 g (n. 1/4 tl) | Salliselta leivinjauhetta |
150 g (1/2 pss) | Salliselta cashew-karpalosekoitusta |
1. Hienonna karpalo-cashew sekoitusta hieman hienommaksi.
2. Sulata voi.
3. Sekoita joukkoon sokerit.
4. Riko joukkoon muna ja vispaa tasaiseksi.
5. Sekoita joukkoon kuivat aineet sekä hienonnettu karpalo-cashew sekoitus.
6. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin 1 - 2 tunniksi.
7. Laita uuni lämpenemään 175 - 180 asteeseen.
8. Jaa taikina 11 palaan ja pyörittele palloiksi.
9. Asettele pallot leivinpaperoidulle pellille (n.6 - 8 kpl/pelti). Jätä tilaa, sillä cookiet leviävät.
10. Ripottele halutessasi pinnalle sormisuolaa.
11. Paista n. 10 - 12 minuuttia.
Anna jäähtyä ja nauti kylmän maidon tai kahvin kera!
VINKKEJÄ!
Cookiet voidaan pakastaa (säilyy n. 1 kk) palloina rasiassa ja paistaa seuraavaan tapaan:
Ota cookie-pallot pakkasesta pellille, anna seistä huoneenlämmössä n.1h ja paista samoin kuin ohjeessa.
Cookie-pallot voi myös säilyttää jääkaapissa (säilyy n. 1 vko), muovipussissa/rasiassa ja paistaa sieltä vaikka joka päivä tuoreet, noudattaen reseptin paisto-ohjetta.