Falafelit (n. 20 kpl) | |
---|---|
2 dl | Salliselta kvinoaa |
1 dl | Salliselta hampunsiemeniä |
1 dl | Salliselta kurpitsansiemeniä |
1 dl | Salliselta kuorittuja auringonkukansiemeniä |
1 rkl | Salliselta pellavansiemeniä |
1 tl | Salliselta juustokuminaa |
3 tl | Salliselta sipulijauhetta |
1 tl | Salliselta chilijauhetta |
2 tl | Salliselta valkosipulijauhetta |
2 rkl | oliiviöljyä |
2 rkl | maissitärkkelystä |
2,5-3 dl | vettä |
1. Huuhtele kvinoa huolellisesti.
2. Keitä kattilassa kvinoa, hampunsiemenet, kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet noin 15 minuuttia.
3. Lisää mausteet, öljy ja maissitärkkelys.
4. Kääri leivinpaperin väliin pötköksi ja anna levätä hetki.
5. Pyöritä pullat ja paista reilussa rypsiöljyssä kunnes pinta on rapea. Voit valmistaa pullat myös uppopaistamalla tai uunissa.
Falafelit soivat täydellisesti nautittavaksi aprikoosi-chutneyn kanssa.