Yhden kupin mantelimassa-omenakakku

Helppo ja ja mausteisen makoisa mantelimassa-omenakakku valmistuu vähällä tiskimäärällä!

Yhden kupin mantelimassa-omenapiirakka
Omenakakkupohja
2 kananmunaa
3 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl öljyä
1 1/2 dl maitorahkaa tai piimää
isoa omenaa
1/2 pakettia (á 150 g)  Salliselta mantelimassaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl Salliselta leivinjauhetta
3/4 tl Salliselta soodaa
1 1/2 tl Salliselta kanelia
1/3 tl Salliselta neilikkaa
1/3 tl Salliselta inkivääriä
1/3 tl Salliselta muskottipähkinää
1 tl Salliselta kardemummaa
1/2 tl suolaa
3 tl Salliselta vaniljasokeria
1 1/2 dl Salliselta rusinoita
Päällismuru
2 isoa omenaa
1 pss (70 g) Salliselta pekaanipähkinöitä
1/2 pakettia (á 150 g) Salliselta mantelimassaa
1 tl Salliselta kanelia
1/2 dl fariinisokeria
Sitruunainen tuorejuustokuorrute
 6 - 7 dl tomusokeria
100 g pehmeää voita
200 g tuorejuustoa
2 tl Salliselta vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna

1. Laita mantelimassapaketti pakkaseen.
2. Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
3. Pingota 24 - 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
4. Raasta omenat vuokaan.
5. Riko vuokaan kananmunat ja sekoita sekaan rahka, öljy ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
6. Mittaa sekaan kuivat aineet, raasta mukaan puolikas paketti mantelimassaa ja vispaa seos tasaiseksi.
7. Valmista seuraavaksi päällismuru. Pilko omenat kuutioiksi, pienennä hieman myös pekaanipähkinöitä.
8. Raasta joukkoon loppu mantelimassa.
9. Sekoita joukkoon vielä sokeri ja mausteet kääntele sekaisin sekä ripottele kakun päälle ja paista.
10. Paista uunissa 175 asteessa 1t 15 min - 1t 20 min. Peitä vuoka n. 30 min ennen paistoajan loppua foliolla, ettei pinta pala.
11. Valmista tuorejuustokuorrute. Nypi tomusokeri ja voi muruksi.
12. Sekoita sekaan tuorejuusto ja vatkaa voimakkaasti.
13. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi n.5 min.
14. Levitä jäähtyneen kakun päälle

Huom! Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen lisäämistä.

 

Ohjevideo Youtubessa!

 

 


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet